Abordarea SUA privind criza din Gaza: dreptul Israelului de a decide

Joe Biden abordează întrebările despre Politico-militare Israel-Palestina

Joe Biden, a fost recent confruntat cu întrebări legate de conflictul dintre Israel și Palestina. Jurnaliștii doritori de clarificări l-au întrebat asupra presiunii exercitate de SUA asupra Israelului pentru a amâna ofensiva din Gaza. Biden a răspuns într-un mod concis și puternic, subliniind autonomia Israelului: „Israelienii pot lua propriile decizii”.

Opinia vicepreședintei Kamala Harris despre conflictul Israel-Hamas

Recent, vicepreședinta SUA, Kamala Harris, a făcut declarații cu privire la conflictul în curs de desfășurare între Israel și Hamas. Ea a spus că președintele Biden este angajat în eforturi constante pentru a rezolva criza tumultoasă. Harris a afirmat că administrația Biden susține dreptul inalienabil al Israelului de a se apăra.

Sublinierea valorilor umanitare și a drepturilor poporului palestinian

Harris, la fel ca Biden, a trăit sesiuni de presă sub presiune. În pofida susținerii depline a dreptului de apărare al Israelului, a subliniat importanța respectării valorilor umanitare universale, drepturilor poporului palestinian, respectării legilor de război și a prevenirii escaladării conflictului, în special de către Iran sau aliații săi.

O viziune privind soluția cu două state

În fața presei și a expertilor în politica externă, Harris a reiterat angajamentul SUA față de propunerea unei soluții cu două state pentru stabilirea păcii în regiune, care include un stat viable și suveran pentru poporul palestinian.

Un dialog continuu pentru progres

Informațiile declarațiilor făcute de Harris și Biden au fost făcute publice în cadrul unei conferințe organizate de Centrul pentru Progresul American. Prin aceste declarații, SUA își reafirmă angajamentul de a facilita un dialog constructiv și realizabil pentru a instaura pacea între Israel și Palestina.

ARTICOLE SIMILARE