Legea Măsurilor Fiscal-Bugetare Promulgată de Președintele Iohannis

Președintele Promulgă Legea Măsurilor Fiscal-Bugetare:

În cursul zilei de joi, 26 octombrie 2023, Președintele Klaus Werner Iohannis a oficializat semnarea decretului pentru promulgarea legii privind măsurile fiscal-bugetare. Acest decret reprezintă un act de guvernare pentru care Guvernul și-a asumat responsabilitatea plenară.

Mesajul Administratiei Prezidentiale:

Conform unor surse oficiale din Administrația Prezidențială, promulgarea Legii privind unele măsuri fiscal-bugetare este un pas esențial pentru asigurarea sustenabilității financiare pe termen lung a țării noastre.

Rezultatul Sesizarii USR si Fortei Dreptei:

Pe 18 octombrie, Curtea Constituțională a luat hotărârea de a respinge sesizarea depusă de Uniunea Salvați România (USR) și Forța Dreptei cu privire la proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare.

Feedback-ul Curții Constituționale:

În urma analizării acestui caz, Curtea Constituțională (CCR), cu Marian Enache la conducere, a concluzionat că angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privește o problemă unică și unitară, aceea a creșterii veniturilor la bugetul public și a reducerii cheltuielilor statului.

Contestatii In Uzul Responsabilitatii Guvernului:

USR și Forța Dreptei au contestat respectarea condițiilor pentru angajarea răspunderii Guvernului. Chiar și așa, concluzia examenului de constituționalitate a demonstrat respectarea prevederilor constituționale și a jurisprudenței Curții Constituționale în procedura de aprobare a legii.

ARTICOLE SIMILARE