În cea de-a 612-a zi de conflict în Ucraina, Rusia încearcă să recupereze terenul pierdut

Situația de pe linia frontului, cea de-a 612-a zi de conflict în Ucraina

Președintele Zelenski declară că Rusia a suferit pierderi masive în încercarea de recapturare a Avdiivka. Potrivit Statului Major General al forțelor armate ucrainene, în cursul zilei de ieri, au respins 48 de atacuri rusești în diverse secțiuni ale frontului de est. Se pare că asalturile continue ale Rusiei în jurul Avdiivka, regiunea Donețk, au întâmpinat rezistență, cu 10 atacuri respinse conform raportului militar.

Solidaritatea Europeană cu Ucraina: Germania furnizează suport militar

În contextul conflictului în curs, Germania a livrat Ucraina sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T. Aceasta reprezintă o manifestare concretă a solidarității europene față de țara aflată în conflict cu Rusia.

Rusia și inflația: o abordare de austeritate

Moscova este pusă în dificultate de situația economică precară, agravată de inflație. În întâmpinarea acestei crize, Banca Centrală Rusă a crescut costul creditului pentru a patra oară în acest an. Din iulie, dobânzile au crescut cu 7,5%.

Situația drepturilor omului: Situația Oleg Tsariov și strategia militară rusă

Oleg Tsariov, un oficial pro-rus s-a aflat în centrul unui incident violent, fiind împușcat și internat în spital. În plus, Casa Albă a dezvăluit că Rusia își execută propriii soldați care își exprimă dorința de a se retrage din conflict.

Posibile tensiuni în cadrul Uniunii Europene

Deși Uniunea Europeană a fost solidară în majoritatea sancțiunilor împotriva Rusiei, Ungaria se opune celui de-al 12-lea pachet de sancțiuni, dacă acesta va include sectoarele gazelor, petrolului și energiei nucleare.

ARTICOLE SIMILARE