Redefinirea rolurilor administrative ale spitalelor: propunerea lui Sorin Grindeanu

Introducerea ideii

Fostul Prim-ministru Sorin Grindeanu propune o revizuire a structurii administrative în cadrul sistemului de sănătate, solicitând transferul spitalelor de sub coordonarea Ministerului Transporturilor către Ministerul Sănătății, autoritțile locale sau Universitățile de Medicină.

Reorganizare în curs de desfășurare

Ministerul Transporturilor coordonează în prezent 53 de instituții, iar eforturile sunt direcționate către o reorganizare semnificativă a acestui sistem, conform celor afirmate de Grindeanu, dat fiind faptul că acesta nu este Ministerul Sănătății.

Reducerea numărului de instituții subordonate

Grindeanu și-a constituit o echipă la nivelul ministerului, în scopul reducerii numărului de instituții aflute sub coordonarea Ministerului Transporturilor. Planul este de a prezenta în viitorul apropiat acest progres către Prim-ministrul.

Comasarea instituțiilor de control

Exista, de asemenea, planuri de a combina instituțiile de control sau verificare, fie că e vorba de domeniul naval sau feroviar, într-o singură entitate, menținând totodată respectul pentru normativele europene.

Finalizarea propunerii

În final, Grindeanu subliniază că obiectivul final este ca cel puțin jumătate din instituțiile actuale să fie comasate sau transferate, inclusiv spitalele aflate în discuție.

ARTICOLE SIMILARE