Interviu Romulus Stoicescu, politician la 19 ani

Interviul de pe canalul de YouTube 10Media

Într-o lume aflată în continuă schimbare și într-o societate ce se confruntă cu provocări din ce în ce mai complexe, tinerii sunt adesea prezenți în postura de observatori. Cu toate acestea, există și tineri care decid să schimbe direcția și să fie actori principali al schimbării. Romulus Stoicescu este exact acest tip de tânăr.

La doar 19 ani, a reușit să pătrundă într-un teritoriu cât se poate de dificil, cel al politicii, mai exact în calitatea de lider al Clubul Studenților Liberali (CSL) din Sectorul 5. Într-un interviu recent acordat pentru 10Media, Romulus a discutat deschis despre traseul politicii sale, evenimente, perspective și responsabilități.

Întrebările puse in interviu:

1. Cred ca tinerii care ne urmaresc si-ar dorii să afle; cum ai ajuns să fii implicat in politica la varsta de 18 ani si de ce ai facut-o?
2. Ce actiuni a facut CSL pentru cetatenii din sectorul 5?
3. Cum ajuta aceasta organizatie studentii sectorului 5?
4. Care sunt viitoarele proiecte pe care CSL Sector 5 le va face?
5. Cat timp aloci zilnic activitatii politice?
6. Ce avantaje si ce dezavantaje ai pentru ca esti implicat politic?
7. Vrei să devii primarul sectorului 5 pe viitor?

Sumar al interviului:

O parte substantială a activității CSL Sector 5 se concretizează prin acțiunile realizate pentru cetățenii din sector. Romulus a punctat în interviu că prin organizația pe care o conduce, a reușit să creeze mai multe proiecte ce vizează implicarea și educarea studenților sectorului 5.

În ceea ce privește impactul organizației asupra studenților, Stoicescu este convins că prin proiectele CSL, tinerii pot dobândi abilități practice și pot dezvolta o atitudine civică responsabilă. Între viitoarele inițiative ale CSL se numără mai multe proiecte menite să aducă îmbunătățiri în combaterea drogurilor.

Întrebat despre timpul pe care îl dedică politicii, Romulus a recunoscut că o mare parte din zi este dedicată activităților politice, dar consideră că educatia este pe primul loc, mai precis facultatea.

Cu privire la o posibilă candidatură pentru funcția de primar al Sectorului 5, tânărul politician a răspuns cu umor, spunând că nimic nu este imposibil, însă nu este momentul să gândească la asta.

În final, în mesajul pentru telespectatori, Stoicescu i-a încurajat pe tineri să participe activ în societate, să creeze schimbarea pe care și-o doresc și să nu se teamă să-și exprime opinia.

ARTICOLE SIMILARE