Reglementări noi pentru funcționarii în fonduri europene și guvernamentale anunțate de Câciu

Viitorul Ordinului, anunțat de Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Ministrul Adrian Câciu, responsabil cu Investițiile și Proiectele Europene, reafirmă angajamentul său față de integritate și etică prin anunțarea unei noi ordonanțe de reglementare a funcționarilor lucrând cu fonduri europene și guvernamentale.

Rolul funcționarilor în mânuirea fondurilor europene și guvernamentale

Funcționarii din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) joacă un rol deosebit de important în stabilirea, administrarea și furnizarea de fonduri europene și guvernamentale.

Criticile ministrului Câciu despre consultanţa în privat

Ministrul Câciu evidențiază incongruența dintre sarcinile profesionale și personalul care oferă consultanță în privat, un comportament care se învârte într-o reglementare permisivă.

Consecințele acțiunilor neetic desfășurate de unii funcționari

În opinia lui Câciu, astfel de acțiuni aduc prejudicii nejustificate asupra angajaților onești din cadrul Ministerului, care contribuie eficient la absorbția fondurilor europene și la dezvoltarea economiei românești.

Implicațiile și restricțiile viitoarei ordonanțe

Ordinul va stabiliza, de asemenea, concret, constrângerile și restricțiile pentru acei funcționari care lucrează cu fonduri europene și guvernamentale, inclusiv interdicții asupra consultanței private în acest domeniu.

ARTICOLE SIMILARE