Triumf românesc la Olimpiada Balcanică de Informatică 2023, Slovenia

Contextul competiției

Competiția intensă a Olimpiadei Balcanice de Informatică a luat sfârșit vinerea trecută în Maribor, Slovenia. Evenimentul, care a ajuns la cea de-a 30-a ediție, a găzduit colective naționale remarcabile din domeniul informaticii.

Excelența României pe plan balcanic

Din nou, România a probat excelenta sa în informatică, ocupând poziția de frunte la acest prestigios eveniment balcanic. Ministerul Educaţiei anunţă că echipa naţională a României a condus competiţia, atât în clasamentul individual, cât şi în cel pe echipe, în ceea ce privește atât numărul de medalii, cât și punctajul cumulat.

Performanțele individuale

Performanțele individuale ale echipei României au fost nu mai puțin impresionante. Cel mai remarcabil este Mihnea Andreescu, un participant dintre cei patru memebri ai echipei României, care a luat medalia de aur cu un punctaj maxim, un rezultat care marchează o încununare a carierei sale de olimpic la informatică.

Tineri talentați în informatică

De asemenea, merită subliniat succesul lui Mihai-Valeriu Voicu, un concurent mult mai tânăr, care a evoluat de la a fi medaliat cu aur la Balcaniada de Juniori, la Dorohoi, anul trecut, la a obține aurul și ocuparea locului al doilea la categoria seniori în acest an.

Rezultatele echipei României

Echipa a acumulat un punctaj de 1963 de puncte din 2400 posibile. Punctajul detaliat este după cum urmează: Mihnea Andreescu (medalia de aur și locul întâi), Mihai-Valeriu Voicu (medalia de aur și locul doi), Luca-Mihai Ilie (medalia de argint) și Vlad-Alexandru Haivas (medalia de bronz).

ARTICOLE SIMILARE