Închiderea rutei Transfăgărăşan și Transalpina datorită condițiilor meteo nefavorabile

Măsuri de precauție în fața vremii neprevăzute

Într-un context caracterizat de fenomene meteorologice neprevăzute, poliția română a anunțat măsuri de precauție extinse pentru siguranța călătorilor. Sunt afectate în mod specific rutele Transfăgărăşan și Transalpina, care se închid începând de luni dimineața, conform declarației Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Detalii privind închiderea rutelor

Interdicția de circulație se aplică pentru toate categoriile de autovehicule. Sunt afectate următoarele segmente de drum: DN 7C (Transfăgărăşan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă și DN 67C (Transalpina) între Rânca și Barajul Oaşa.

Implicațiile condițiilor meteo la altitudini înalte

Autoritățile au remarcat că la altitudini înalte, condițiile meteorologice pot fi extrem de imprevizibile, implicând scăderi rapide ale temperaturii, vânt puternic, apariția bruscă a ceții dense și precipitații. Aceste variabile determină riscuri semnificative pentru siguranța participanților la trafic, motiv pentru care s-a luat decizia de închidere a circulației.

Condițiile actuale pe Transfăgărăşan

Încă de duminică, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a atras atenția despre condițiile dificile pe ruta Transfăgărăşan. Cu un strat de zăpadă de aproximativ 10 cm, vânt puternic şi suprafețe acoperite cu gheață, se circulă evident în condiții de iarnă.

Recomandări pentru călătorii în condiții de iarnă

Se recomandă tuturor călătorilor care intenționează să parcurgă drumul să fie pregătiți pentru condițiile de iarnă, cu echipament corespunzător. Mașinile de serviciu continuă să acționeze pentru curățarea drumului cu materiale antiderapante, dar condițiile de circulație rămân a fi dificile.

ARTICOLE SIMILARE