Acuzații de încălcare a angajamentelor fiscale de către Guvernul Ciolacu: O perspectivă a USR

Incidența ignorării recomandărilor de deficit excesiv

Conform liderului USR, Cătălin Drulă, Guvernul Ciolacu nu a dat curs directivei europene privind controlul deficitului excesiv, relatează într-o scrisoare trimisă comisarilor UE pentru Justiție și Economie, Didier Reynders și Paolo Gentiloni.

Viziunea USR asupra abordării fiscale a Guvernului Ciolacu

Potrivit președintelui USR, Guvernul Ciolacu pare să fie reticent în reducerea cheltuielilor publice pentru atenuarea deficitului, preferând în schimb să impună impozite sporadice și imprevizibile.

Probleme cu transparența în rectificarea bugetară

Drulă susține că modalitatea în care guvernul și-a gestionat bugetul reflectă o totală lipsă de precauție în utilizarea fondurilor publice. În plus, observă că modificările bugetare nu sunt efectuate într-un mod transparent și deschis.

Creșterea neașteptată a fondului de rezervă a Guvernului

Surprinzător, fondul de rezervă al Guvernului, care este, de obicei, rezervat pentru situații de urgență și neprevăzute, a crescut de 11 ori, ajungând la 8 miliarde de lei de la o valoare inițială de 0,7 miliarde.

Impactul deficitului bugetar asupra economiei românești

USR a exprimat preocuparea cu privire la faptul că deficitul bugetar al României a atins 3,55% din PIB la sfârșitul lunii septembrie, cu 1% mai mult decât în luna precedentă.

ARTICOLE SIMILARE