OVIDIU CUPȘA: „Orașul Constanța a devenit ANTI TURIȘTI!”

EXCLUSIV: Interviu Ovidiu Cupșa

Ovidiu Cupșa a acordat un interviu pentru 10Media, in care a oferit opinii si soluții pentru problemele actuale ale municipiului Constanta

Constanta – un oraș cu potential neexploatat

Primul subiect abordat in cadrul interviului a fost opinia lui Ovidiu Cupșa despre orașul Constanta. Acesta a afirmat ca orașul beneficiază de un mare potential turistic, având in vedere poziționarea sa la Marea Neagra si bogăția istorica si culturala pe care o deține. Cu toate acestea, considera ca administrația actuala nu își face corect treaba in oraș si ca exista nevoie de o mai buna promovare a destinației Constanta.

Decizia de transformare a Străzii Mircea cel Bătrân – necesitate sau imprudenta?

Strada Mircea cel Bătrân, una dintre arterele principale ale peninsulei, a fost redimensionata din 3 benzi de circulație într-o singura banda pentru autoturisme. In ceea ce privește aceasta decizie, Ovidiu Cupsa considera ca trebuie facut in Constanta un studiu de trafic in detaliu, iar mai apoi luate decizii. El sustine ca îngustarea străzii creează congestii rutiere si ca in momentul actual acea strada a devenit DISFUNCTIONALA.

Reconstrucția sensului giratoriu de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu – necesitatea unor soluții eficiente

Un alt subiect de discuție in interviu a fost desființarea sensului giratoriu de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, in apropierea City Park Mall. Ovidiu Cupșa considera ca reconstruirea acestuia ar putea fi o soluție pentru a fluidiza traficul in zona si a evita aglomerațiile. El susține ca, prin amenajarea unui sens giratoriu eficient si bine semnalizat, poate îmbunătăți circulația si se poate evita formarea blocajelor.

Introducerea liniei punctate pentru posibila virare la stânga de pe bulevardul Lăpușneanu – o soluție pentru fluidizarea traficului ( cum era inainte )

Pe bulevardul Lăpușneanu, pe o distanta de 1 km, intre City si bulevardul Aurel Vlaicu, se interzice virarea la stânga. Ovidiu Cupșa considera ca acest bulevard a fost total distrus din cauza deciziilor greșite. Acesta propune sa se folosească mai intens de străzile secundare pentru a asigura o circulație mai fluida si o scădere a timpilor de așteptare.

Soluții pentru descongestionarea intersecției Tomis – Aurel Vlaicu

Intersecția dintre bulevardul Tomis si Aurel Vlaicu este una dintre cele mai aglomerate din Constanta din cauza traficului intens din Tomis Plus și Palazu Mare. Ovidiu Cupșa propune construirea de pasaje subterane sau supraterane pentru a descongestiona traficul in aceasta zona, dar si in alte zone care au aceeași problema.

In concluzie, Ovidiu Cupșa a oferit in cadrul interviului sau opinii si soluții argumentate pentru problemele actuale ale municipiului Constanta. Cu o abordare pragmatica si bine documentata, acesta propune masuri care sa conducă la o îmbunătățire a circulației rutiere si a promovării turismului, in vederea dezvoltării armonioase si durabile a orașului.

ARTICOLE SIMILARE