Angajamentul European al României Consolidat în Vizita Ministrului de Externe la Podgorița

Odobescu reafirma sprijinul  European la Podgorița

Ministrul de Externe Luminița Odobescu a consolidat sprijinul României pentru Muntenegru în cadrul primei vizite oficiale a unui ministru de externe în țara balcanică sub conducerea actualului guvern.

Dialog Intensificat în Domenii Cheie

Discuțiile au acoperit o gamă largă de aspecte, inclusiv consolidarea dialogului bilateral, cooperarea economică, securitatea cibernetică, educația și cercetarea. Ministrul Odobescu a subliniat importanța continuării colaborării în domeniul apărării și în cadrul NATO.

Aprecierea Colaborării Bilaterale în Apărare

Ministrul român al afacerilor externe a exprimat apreciere pentru cooperarea bilaterală în domeniul apărării și a subliniat angajamentul României pentru continuarea procesului de integrare europeană a statelor din Balcanii de Vest.

Solidaritatea Muntenegrului cu Deciziile UE

Luminița Odobescu a salutat alinierea Muntenegrului la deciziile UE privind susținerea integrității teritoriale a Ucrainei și combaterea agresiunii ruse. Ea a încurajat eforturile continue ale Muntenegrului în reformarea statului de drept și lupta împotriva corupției.

Parteneriat Solid pentru Integrare Europeană

Ministrul de externe român a subliniat deschiderea totală a României de a împărtăși experiența sa din procesul de aderare la UE și de a dezvolta un parteneriat solid cu Muntenegru pentru susținerea eforturilor de extindere a UE în regiune.

ARTICOLE SIMILARE