Promovarea Investițiilor Americane în România: Premierul Ciolacu încurajează Lockheed Martin să Consolideze Prezența sa Strategică

Potențialul României ca Hub Cheie pentru Investiții Americane

Premierul Marcel Ciolacu exprimă convingerea că România reprezintă un teritoriu cu potențial ridicat pentru investiții americane și se angajează să facă țara noastră un pivot strategic pentru securitatea flancului estic al NATO, Mării Negre, Balcanilor de Vest, Ucrainei și nu numai. În contextul creșterii constante a perspectivei economice a țării, Ciolacu încurajează Lockheed Martin să-și extindă operațiunile în România.

Centrul de Pregătire Lockheed Martin în România

Lockheed Martin va juca un rol esențial în crearea unui centru de pregătire în România, colaborând cu companii europene și americane din domeniul aviației. În acest proiect, gigantul american va aduce instructori și piloți atât din Statele Unite, cât și din Europa, contribuind la consolidarea capacităților de pregătire ale personalului românesc în domeniul aviației.

Primul Centru de Pregătire pentru F-16 în Europa

Lockheed Martin va inaugura în România primul centru de pregătire pentru piloții de F-16 din Europa, cu baza la Baza 86 Aeriană Locotenent-aviator Gheorghe Mociorniță de la Borcea, județul Călărași. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în consolidarea cooperării transatlantice și în dezvoltarea capacităților de apărare ale României.

Extinderea Posibilă pentru F-35

Deși centrul de pregătire se va concentra inițial pe pregătirea piloților de F-16, există perspective pentru înființarea unor centre similare și pentru aeronavele F-35 în Europa. Această evoluție ar consolida poziția strategică a României în cadrul apărării europene și ar contribui la adaptarea la noile tehnologii și cerințe ale aviației militare.

Impactul Economic și Strategic al Investiției Lockheed Martin

Investiția Lockheed Martin în crearea centrului de pregătire în România nu aduce doar beneficii militare, ci și avantaje economice semnificative. Prin extinderea prezenței sale, Lockheed Martin contribuie la crearea de locuri de muncă, transferul de tehnologie și consolidarea parteneriatelor strategice în domeniul aviației.

ARTICOLE SIMILARE