Optimizarea Conectivității Aeriene dintre Oradea și Varșovia: Un Pas Spre Hub-ul Central-European

Investiții în Infrastructura Aeroportului Oradea

Consiliul Județean Bihor a votat în unanimitate susținerea curselor aeriene regulate dintre aeroporturile din Oradea și Varșovia, marcând un pas semnificativ pentru dezvoltarea conectivității în zonă. Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a subliniat importanța conectivității pentru dezvoltarea comunităților și a evidențiat investițiile recente în infrastructura aeroportului orădean.

Dezvoltarea Conectivității Aeriene: Planuri și Perspective

Într-o declarație, Bolojan a specificat că anul curent a fost dedicat investițiilor în extinderea pistei, infrastructura de siguranță și construirea noului terminal. Urmează ca următorii doi-trei ani să aducă dezvoltarea conexiunilor aeriene, cu accent pe legătura eficientă cu restul lumii.

Implementarea Obligațiilor de Serviciu Public

Proiectul de hotărâre adoptat impune o obligație de serviciu public pentru cursele aeriene Oradea-Varșovia timp de 4 ani, stabilind standarde minime precum capacitatea aeronavei (cel puțin 75 de locuri) și programul săptămânal (minim 4 zboruri). Acest model, deja implementat cu succes în alte orașe europene de dimensiuni similare, se conformează Regulamentului (CE) nr. 1008/2008.

Modelul European Aplicat: Hub-ul Aerian Varșovia

Bolojan a subliniat că susținerea se concentrează pe Aeroportul Varșovia, cel mai mare hub aerian din Europa central-estică, oferind conexiuni extinse către Statele Unite, Canada, Asia și Europa.

Compensație Financiară și Calculul Co-finanțării

Planurile includ transmiterea documentației către Comisia Europeană, demararea procedurii de licitație și, în caz de interes, începerea operațiunilor în primăvară.

ARTICOLE SIMILARE