Proiectarea Bugetului 2024: Dialog Constructiv între Ministrul Finanțelor și Reprezentanții Administrației Locale

Consultări Strategice pentru Bugetul 2024

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a condus discuții consultative de o importanță crucială cu reprezentanții administrației publice locale, inclusiv primari și președinți de consilii județene, pentru a contura bugetul anului 2024.

Investiții Orientate spre Dezvoltare: O Prioritate pentru Anul Viitor

În cadrul acestor întâlniri, ministrul a subliniat importanța alocării unui buget consistent pentru investiții orientate spre dezvoltare, reprezentând astfel un nou record în ceea ce privește alocările pentru investiții publice.

Sumele Necesare Proiectelor în Programul Guvernamental

În vederea obținerii unui consens, Boloș a evidențiat necesitatea includerii în legea bugetului pentru anul 2024 a sumelor esențiale pentru finalizarea proiectelor aflate sub incidența programelor guvernamentale, cum ar fi PNI „Anghel Saligny”, PNDL I și II, CNI, ANL și alte programe în desfășurare. Acest demers are la bază solicitările exprimate de structurile asociative din administrația publică locală.

Îmbunătățirea Dialogului între Guvern și Administrația Locală

Într-o declarație oficială, Boloș a asigurat primarii și președinții consiliilor județene că procesul bugetar pentru anul 2024 va fi gestionat cu rigurozitate, iar atât investițiile din fonduri europene, cât și cele din bugetul național vor beneficia de o protecție judicioasă.

ARTICOLE SIMILARE