Prelungirea Termenului de Depunere a Solicitărilor de Finanțare pentru Investiții în Energie Regenerabilă

Extinderea Oportunităților de Finanțare în Sectorul Energetic

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță prelungirea perioadei de depunere a cererilor pentru Schema de ajutor destinată investițiilor în noi capacități de producere a energiei regenerabile.

Noua Dată Limită: 31 Ianuarie 2024

Termenul inițial, stabilit pentru 15 decembrie, este extins până la 31 ianuarie 2024, oferind întreprinderilor din sectorul agricol și industriei alimentare o oportunitate suplimentară de a accesa finanțare pentru proiectele lor.

Proceduri și Criterii de Evaluare

Depunerea propunerilor se bazează pe proceduri competitive, folosind punctaje obținute în urma ofertelor concurențiale. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) gestionează schema, iar Ministerul Energiei asigură finanțarea din Fondul pentru Modernizare.

Alocări Financiare în Funcție de Capacitatea Instalată

Alocarea financiară pentru această sesiune este de 150 de milioane de euro, distribuită în funcție de capacitățile instalate, inclusiv 100 de milioane de euro pentru capacități sub 1 MW și 50 de milioane de euro pentru capacități peste 1 MW.

Valori de Sprijin și Eligibilitate

Ajutorul de stat, 100% nerambursabil, variază în funcție de tipul și dimensiunea proiectului. Beneficiarii pot depune mai multe proiecte, dar investițiile trebuie să vizeze locuri de consum diferite, cu o limită de 20.000.000 euro/beneficiar.

ARTICOLE SIMILARE