Inovație și Succes: Forumul Oamenilor de Afaceri la Universitatea Ovidius

Introducere

În cadrul Universității Ovidius din Constanța, a avut loc recent evenimentul de marcă numit „Forumul oamenilor de afaceri”. În a sa a șasea ediție, forumul reunește an de an personalități proeminente din mediul academic și de business din România, cu scopul de a încuraja interacțiunea și de a consolida relațiile dintre aceste două sfere.

Misiunea evenimentului și istoricul său

„Forumul Oamenilor de Afaceri” il are ca presedinte pe Mihai Daraban, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României. Acest eveniment și-a propus să încurajeze și să promoveze antreprenoriatul în rândul studenților, dar și să faciliteze o punte de legătură între lumea academică și cea a afacerilor.

De-a lungul celor șase ediții, forumul a adunat laolaltă oameni de afaceri de succes, autorități locale, speakeri remarcabili și studenți autohtoni, într-un mediu propice schimbului de idei și construirii de parteneriate. Speakerii acestui an au fost:

  • Dan-Marcel Iliescu: Rectorul Universității Ovidiu din Constanta
  • Mihai Daraban: Președintele Camerei de Comert si Industrie a României
  • Silviu Iulian Coșa: Prefectul Județului Constanța
  • Mihai Lupu: Președintele Consiliului Județean Constanța
  • Ionuț Rusu: Viceprimarul Municipiului Constanța
  • Diane-Paula Vancea: Președintele Senatului Universității Ovidius

Succesele Universităţii Ovidius în 2023

Unul dintre speakerii forumului a fost Rectorul Universităţii Ovidius, Dan-Marcel Iliescu, care a prezentat succesele pe care Universitatea le-a înregistrat în anul 2023.

Punctul central al discuţiei sale a fost alocarea financiară impresionantă de peste 200 de milioane de lei pe care Universitatea a reușit să o atragă. Acest lucru subliniază nu numai progresul remarcabil al instituţiei, dar și relevanţa sa în contextul regional și național.

Proiecte noi în cadrul Universității

Universitatea Ovidius își propune să rămână în avangarda inovației în educație și, cu acest scop, au fost prezentate proiecte ambițioase pentru viitor.

Cel mai notabil dintre acestea este construcția unui nou corp dedicat învățământului dual în cadrul campusului. Acest demers reprezintă un angajament ferm al universității de a răspunde cerințelor moderne ale pieței muncii prin pregătirea studenților pentru experiențe practice de lucru, încă din timpul studiilor.

Importanța Universității în Municipiul Constanța

În final, Președintele Senatului, Diane-Paula Vancea, a evidențiat rolul crucial al Universității în reținerea și formarea tinerei generații de oameni de afaceri în municipiul Constanța.

În cadrul discursului său, a adus ca exemplu pozitiv doi studenți ai universității, care au demarat propria afacere în domeniul IT, alegând să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri local, în tandem cu Universitatea Ovidius. Așadar, evenimentul nu numai că deschide dialogul între mediul academic și cel de afaceri, dar demonstrează, prin intermediarele sale, că această colaborare poate genera rezultate concrete și benefice pentru comunitate.

Redactor: Răzvan Onoaie

ARTICOLE SIMILARE