Analiza Prognozei Meteorologice: Previziuni pentru Iarna în România până la Începutul lui Februarie

Situația Actuală

Prognoza meteorologică pentru următoarele 4 săptămâni în România aduce vești de frig intens, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Începând din 8 ianuarie și până în 5 februarie, temperaturile vor înregistra scăderi semnificative.

8 – 15 ianuarie: Frig Intens și Diferențe Regionale

În prima săptămână, temperaturile vor coborî sub medie, cu abateri termice mai pronunțate în regiunile nord-estice și sud-estice. Regimul pluviometric va varia, cu deficite în vest și nord-vest, și excedente locale în sud și nord-est.

15 – 22 ianuarie: Normalitate Relativă și Precipitații Excedentare

În a doua săptămână, temperaturile medii vor reveni aproape de normal, cu ușoare scăderi în nord-est și creșteri în sud-est. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, cu accent în vest și nord-vest.

22 – 29 ianuarie: Coborârea Ușoară a Temperaturii și Variabilitatea Pluviometrică

A treia săptămână aduce temperaturi ușor sub normă, mai ales în nord-est. Regimul pluviometric va fi deficitar local în vest și nord-vest, apropiat de normal în rest.

29 ianuarie – 5 februarie: Ultimele Zile cu Frig Persistent

În ultima perioadă, temperaturile vor persista sub medie în est și nord-est, cu excepția regiunilor centrale. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normal la nivel național.

ARTICOLE SIMILARE