Eficientizarea procesului de facturare cu ajutorul sistemului e-Factura în România

Introducerea sistemului e-Factura în România

În România, eficientizarea procesului de transmitere a facturilor între companii a avut loc prin implementarea sistemului e-Factura. Conducerea Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), responsabilă pentru administrarea acestuia, a subliniat succesul introducerii sistemului în cadrul unei conferințe oficiale.

Cine este Ionel Sorin Bălan, promotorul sistemului e-Factura?

Directorul STS care a condus lansarea fară probleme a sistemului de e-Factura este Ionel Sorin Bălan. Fiind numit în funcție în 2020, acesta a fost menționat în repetate rânduri în cadrul conferinței ca „domnul general”.

Spre o economie digitală: eliminarea facturării în format hârtie

Începând cu 1 ianuarie 2024, utilizarea sistemului RO e-Factura a devenit obligatorie pentru toate tranzacțiile din România dintre companii (B2B). Această transformare reprezintă un pas semnificativ în digitalizarea economiei naționale.

Impactul asupra mediului de afaceri românesc

RO e-Factura impune noile norme de facturare pentru afacerile românești. Toate companiile sunt obligate să transmită facturile prin sistemul e-Factura în cel mult 5 zile de la emiterea acestora.

Viitorul facturării în România: e-Factura

Din iulie 2024, numai facturile transmise și validate prin RO e-Factura vor fi recunoscute ca facturi legale. Implementarea ulterioară a e-Factura anunță o nouă eră a eficienței și a transparentei fiscale în România.

ARTICOLE SIMILARE