Propunere de creștere a cofinanțării proiectului Stadionului „Gheorghe Hagi”

Convocarea consiliului local și propunerea Primarului Chițac

Primarul Constanței, Vergil Chițac, intenționează să sugereze consiliului local, într-o întâlnire extraordinară programată săptămâna viitoare, sporirea alocării cu încă 4.397.794,99 lei fără TVA din bugetul local destinat construcției Stadionului Gheorghe Hagi.

Factorii care contribuie la creșterea costurilor

Această creștere a alocării a fost determinată de o serie de taxe specifice sectorului construcțiilor. Conform Primăriei Constanța, printre acestea se numără, Ordinului Arhitecților din România, dar și cota Companiei Naționale de Investiții.

Angajamentul continuu de finanțare a Primăriei

Primarul Vergil Chițac a afirmat într-un comunicat de presă că intenționează să se implice în mod continuu în asigurarea finanțării pentru stadion, la fel cum a făcut-o și pentru Cazinou. El speră că lucrările pentru noua arenă vor începe în luna iulie a acestui an.

Detalii privind proiectul Stadionului „Gheorghe Hagi”

Proiectul stadionului este implementat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, având o valoare de 379.000.000 lei fără TVA, fiind cofinanțat și de bugetul local. În cazul în care propunerea de suplimentare a cofinanțării va primi aprobare, contribuția municipiului Constanța va crește la 52.461.127 lei fără TVA.

Compararea noului stadion cu alte arene din România

În urma finalizării construcției, Constanța va beneficia de un stadion cu o capacitate de 18.190 de locuri, mai puțin decât cel din Cluj. Stadionul Cluj Arena, construit în 2011, capacitate de 30.201 locuri.

Sursa foto: Primăria Constanța – Facebook

 

ARTICOLE SIMILARE