Doi laureați ai Balonului de Aur vor participa la meciul de adio al Generației de Aur

„Generația de Aur” va disputa un meci de adio pe 25 mai, la Arena Națională, unde vor fi prezenți nume mari din fotbalul internațional, inclusiv Hristo Stoichkov și Rivaldo, foști câștigători ai Balonului de Aur.

Anunțul a fost făcut joi, într-o conferință de presă, de fostul internațional Gheorghe Popescu.

„Ne bucurăm enorm că am vândut deja 42.000 de bilete, un record pentru un eveniment precum acesta, fără să anunțăm vreun nume din echipa starurilor internaționale împotriva căreia vom juca pe 25 mai. Astăzi putem oferi și câteva nume ale starurilor care vor juca la București, printre care Nuno Gomes, Christian Panucci, Dida, Rivaldo, Jari Litmanen, Eric Abidal, Christian Karembeu și Hristo Stoichkov. Deci avem două Baloane de Aur până acum care vor veni la acest meci. Vom anunța și alte nume în perioada următoare. În ceea ce îi privește pe Rivaldo și Stoichkov, sper să aibă kilograme în plus… pentru că în urmă cu câteva săptămâni Rivaldo arăta chiar mai bine decât atunci când juca. Hristo are kilograme în plus, așa că e bine, dar la Rivaldo va fi o problemă. Pe Kenneth Andersson (autorul golului egalizator care a trimis în prelungiri meciul România – Suedia din sferturile CM 1994) nu l-am invitat pentru că am fi riscat să-l huiduie întreg stadionul”, a declarat Popescu, conform Agerpres.

El a menţionat că tehnicianul portughez Jose Mourinho va fi antrenorul echipei starurilor în partida demonstrativă de la finalul lunii mai. „Mourinho a confirmat participarea, pot să spun acum că în proporție de 90% el va conduce de pe bancă echipa starurilor. Urmează să merg în perioada următoare la Londra să vorbesc mai mult cu el despre acest eveniment”.

Reprezentanții „Generației de Aur” vor începe să se antreneze în perspectiva partidei la finalul acestei luni. Pe 25 mai 2024, componenții „Generației de Aur” vor întâlni o selecționată de staruri ale fotbalului internațional într-un meci de retragere organizat pe Arena Națională din Capitală.

Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Ionuț Lupescu, Bogdan Stelea, Miodrag Belodedici, Marius Lăcătuș și Florin Prunea sunt doar câțiva dintre marii fotbaliști care vor îmbrăca din nou tricoul României.

Cea mai mare performanță a echipei naționale de fotbal a României a fost sfertul de finală de la Cupa Mondială din SUA 1994, când „tricolorii” au pierdut la loviturile de departajare cu 4-5 în fața Suediei, după ce în optimi au eliminat vicecampioana mondială Argentina, cu 3-2.

Redactor: Silviu Mitric

ARTICOLE SIMILARE